Indeed, for those who do not believe in the Hereafter, We have made pleasing to them their deeds, so they wander blindly. [Quran 27:4]

Thursday, January 1, 2015

NEW YEAR . NEW LEAF

IN THE NAME OF ALLAH, MOST GRACIOUS MOST MERCIFUL.


hallu gais, its 2015 now. so i believe all of u have wrote about ur intention [azam] or goals to archive in this year including me hiks. as for me, its a must thingy to do bak kata alan lakein kot "Failing to plan is planning to fail". that is, gaiss its important to hava plan even u gais just think err i meant only imagine it what uolls want in the future its okay but make sure your intention will direct u to the right path and get u closer to Allah. Therefore, set ur goals highly and always be positive and thankful. please get out from your comfort zone because comfort zone is like a fast food. well, u know that the fast food is delicious but only for its taste bcs it will harm u in the other words ur body. lastly, be nice to everyone including ur haterss ahah and love urself too [more] for the students [including me] study harder and smarter hiks. and for all, read more Quran, Islamic books and also spread da'wah !


The Prophet (pbuh) said;


Convey (my teachings) to the people even if it were a single sentence” (Sahih Bukhari, Vol.4, Hadith 667)


donno y but this picture really made my day hahahaha


best regards,
gwn

#prayforpantaitimur #prayforMalaysia #parayformyself



Tuesday, December 9, 2014

NEW . FRESH . BETTER

BISMILLAH,

haha yes my blog was totally changed wehuu~ and of cause i really like it tho cause its mixed both of my favo colours which are pink and greeeeeeen plus id also placed the scm music player since Ihvn't do that for the old one . hahaha and the main reason was act i dont want those who visit my blog might get bored lol ._. tenenene bye !





p/s ive oredi packed my stuff for the holiday just now ahaaa feeling excited for tomorrow :)



Friday, October 3, 2014

exam

ASSALAMUALAIKUM :)

bismillah, haa its kinda awkward cause u know da lama sangat tak update blog ni haaaa sampaikadang kadang tu rasa nak delete pun ada jugak hohoho tapi takpe la kann tiba tiba rasa nak post something hmm 


life ? okay macam biasa biasa je tapi rasa stress tu ada la kan sebab nak exam . ohh ye 12/10/ ni aku exam . tau memang tak lama lagi je ni . sempat lagi online kann . well cuti raya haji ni pun sambil sambil kejap buat hw ni . oh lupa nak cakap exam tu checkpoint nama dia . tak tau ? oh ok kalau nak tau exam tu ape boleh google cambridge checkpoint . simply put, kalau korang ambil program igcse kena sit for checkpoint before o level time form 4 nanti . tu satu , lepas tu pulak ada final sem . pressure tak pressure la kan . tapi takpe doa kan jela yang terbaik untuk aku ea . ape tu orang kata kalau tak ada exam macam mana nak tau kita faham tak faham apa cikgu ajar and apa level kita and usaha kita semua tu kann haa melalut da hahahahaah 


okay taktau nak cakap pasal apa lagi ohh btw activity week da lepas da haritu haa nak cakap je aku masuk parit kat maktab tu for the first time . nyanyi sikit for the first time in foreverrrrr~~~ act bukan first time parit depan maktab tu yang aku masuk ea sebelum sebelum ni parit kt mana mana pun aku tak penah cecahkan kaki tau tu kira first experience in my entire life la cewahh. cakap pasal activity week teringat time doludolu time ngek sikit cita melalut gila pasal activity week time form 1 hahahahahahaha 


okay istighfar sebentar baru tersedar yang masa mengejar aku poyo je lebih okay nak sambung apa yang patut sekian bye bye 



tips katenye

#ps - aku da habis baca tfios hehehe *menyempat lagi

Monday, December 30, 2013

Tutorial - macam mana nak letak lagu dalam blog (like me)

ASSALAMUALAIKUM :)

bismillah, tujuan buat tuto ni sebab kawan sebaya aku kt asefm yg request haa da alang alang macam tu aku buat tuto jela sbb nanti kalau aku cakap je takut dia tak faham pulak hehe so here go follow her askfm HERE haaa . so meera here we go !

first pergi kat scm music player haa kalau nak senang tekan je tulisan scm music player yg kat blog aku tu :)





bila da tekan nanti dia akan keluar benda ni [refer gambar kt bawah]



so apa yang korang nak buat bila da keluar gambar tu ? senang je

  1. korang choose skin , sukati nak pilih warna apa ikut taste korang la :) da pilih ? tekan button next kat bawah tu.
  2. then, korang tekan button edit playlist [sebelah choose skin] and letak lagu . 
  3. okay untuk letak lagu pulak korang boleh guna mp3 link/soundcloud track/youtube adress . but, i prefer youtube address la sebab lagi mudah
  4. cara nak amik youtube address, macam biasa pergi kat youtube dulu then pilih lagu yang korang nak letak kt blog korang then, copy je link atas tu. semuaa ok ? :)
- bila da ada address youtube tu korang paste kan je kt edit playlist . paste kt column song url tau 

 -then, tekan configure setting, haa yg tu korang setting la ape yg patut . kalau tak buat pape pun boleh . da siap ? tekan button DONE kat bawah tu .

- nanti dia akan bagi korang html code, pastu korang paste je kat blog korang . caranya ?

dashboard > layout > add a gadget > HTML/ java script > save

da siap ! senang kan ? haa kalau tak faham jugak boleh ask kat askfm wa hoho here




#p/s lagi 2 hari nak balik maktab barabg tak habis pack lagi adeshhh 












Sunday, December 29, 2013

TUTORIAL - cara nak earn points di WhoHAA !

ASSALAMUALAIKUM :)

okay harini aku nak ajar korang cara nak earn point kat WhoHAA ! taktau WhoHaa tu ape ? haha macam aneh macam pelik jekann haha nak tau baca kat SINI ea :) ok bagi sesiapa yang da tau and nak tau pulak cara nak earn points untuk dapat kan hadiah yang GEMPAK haaa meh sini aku ajar hohoho first kena korang kena sign in dulu la bagi yang takde account ni boleh register kat SINI. da sign in ? ok first





FIRST ,  tekan earn points hahah sorry anak panah tersilap lak jangan tekan free gifts, tekan earn points tau




bila da tekan earn points nanti dia keluar la benda iklan ni haa pastu korang tekan la mana mana yang berkenan dihati hohoh 

pastu korang scroll scroll kebawah nanti ada jumpa box soalan haa jawab kalau betul nanti dapat la points YEAYY haha kalau salah jawab lagi sekali laaa 



TIPS UNTUK MUDAH MENJAWAB :)


  1. baca dan tenung iklan tu sampai tembusss hahah lol baca and teliti iklan/gambar tu :)
  2. yang ni senang giler kau copy jela jawapan orang lain kat bawah tu hahahahhaha (syeetanngg)
  3. kalau soalan ditanya berkaitan dengan nombor (tahun,harga,warranty) tulis nombor tu tanpa space dan punctuation marks


sekian, hoho da bolehlah kumpul points banyak banyak banyak ! kepada siapa yang ikut tuto ni takperlu credit, cuma doakan supaya aku sihat selalu and dapat result yang gempak dalam semua test :) and lagi satu sorry kalau tak selesa dengan gelaran AKU kepada yang lebih tua . hikhikhik ampun yaa :p 

Saturday, December 28, 2013

apa itu WhoHAA! ? ?




ASSALAMUALAIKUM :)

korang suka free gift tak ? haa mesti suka kan tak mungkin tak suka well sape je tak suka benda free yang sesenang je boleh dapat kan lagi-lagi zaman sekarang ni harga barang naik la semua so yeah back to the point aku nak habaq kat cek pasai bendalah WhoHAA! ni . whohaa ni same je macam churp-churp , nuffnang and etc tapi yang ni lagi BEST pasaipa ? sebab kita hanya perlu jawab soalan and dapat poin then kumpul point bebanyak and boleh tebus or reedem untuk dapat hadiah yang BEST, AWESOME AND GEMPAK !!! 

contoh

Samsung Galaxy Camera - 190000 points

Power Bank - 5800 points

fujifilm instax mini - 58000 points

amacam gempak tak ? gempak enn da cakap da hahah and lagi satu bila korang da reedem tu kan nanti dia akan post barang yang korang tebus tu kat rumah korang best kann wuishh *tutup muka geleng kepala* hahah apa lagi jom la register ! berminat ha daftar kat SINI